Automaty na predaj cestovných lístkov pripravujú na euro

02.05.2008 Prešov

Prešov 2. mája (TASR) – Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) ukončil 30. apríla výmenu všetkých automatov na predaj lístkov, aby boli pripravené na hladký priebeh prechodu na spoločnú európsku menu. Táto výmena sa ...
Ako pre TASR uviedol riaditeľ DPMP Peter Janus, \"podnik dnes na území mesta disponuje s viac ako 60 automatmi, ktoré sú schopné vydávať 16 druhov cestovných lístkov, sú schopné prejsť na euromenu a zároveň vydávajú mince pri platbe v hotovosti. \" V tomto roku plánuje dopravný podnik rozmiestniť na území mesta ďalších 17 nových predajných automatov.
\"Jediné čo automaty nebudú schopné vykonávať je to, že pri platbe v korunách počas konverzného obdobia nebudú vydávať hotovosť v eurách. Ak by sme chceli zabezpečiť aj tieto úkony, stálo by nás to veľa peňazí, a bola by to nerentabilná investícia, pretože pôjde len o obdobie niekoľkých týždňov. Tento problém však vyriešilo nové usmernenie príslušných inštitúcií. Napriek tomu sa budeme snažiť o tom informovať verejnosť v dostatočnom predstihu, \" dodal Janus.
Dopravný podnik mesta Prešov zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu 57 autobusmi a 48 trolejbusmi. Podnik zamestnáva 290 ľudí.
 

Vyberte región